Thorsten az Apple innovatív, de koros felhasználói felületét dícséri

BBJamAmericas12_GeneralSession_IMG_2419

A BlackBerry CEO-ja, Thorsten Heins a minap Ausztráliában tűnt fel a Z10 indulása alkalmából.

Ausztrália óriási felvevőpiac, tehát megnyerni az ottani közönséget igen fontos. Thorsten aztalhoz ült az  Australian Financial Review -vel, hogy a BlackBerry 10-ről és a BlackBerry jövőéről belszélgessen velük.
Az egyik legfelkapottabb idézet, amit szállóigeként említenek azóta sokfelé Thorstentől, a vetélytársakkal kapcsolatos volt:

Az Apple fantasztikus munkát végzett az érintőképernyős készülékek piacra való bevezetésével… Lenyűgöző, amit a felhasználói felülettel véghezvittek, a design ikonjai lettek ezzel. Oka van annak, amiért ennyire sikeresek lettek, és ezt nekünk ténylegesen el kell ismernünk és tisztelnünk kell.” – mondta Heins úr.

„A történelem ismétli önmagát, azt hiszem… Az innováció olyan ütemű a mi iparágunkban, hogy amennyiben nem fejlesztesz ezzel a sebességgel, igen hamar lecserélve találod magad. Az iPhone felhasználói felületét minden tisztelet megilleti azzal kapcsolatosan, amiről az a fejlesztés szólt, ám az mostanra immáron kb. 5 éves.

Heins nagyszerűen tartotta magát az üzenethez, amit át akart adni, kizárólag olyasmit mondva, ami egyszerűen tény. Az iOS felhasználói felülete benne van a korban, és egy olyan korra tervezték, amely még napjaink multitaszkos robbanása előtt volt. Heins azt is megemlítette, hogy nem tervezi, hogy a tabletek területére lépne nagy erőkkel, különös tekintettel a csekély realizálható profitra, amely a jelenlegi tabletgyártókat is sújtja. Inkább valami olyat szeretne felajánlani, amely az egyszerű tablet-élményen túlmutat.

Szintén érdemes megemlíteni, hogy Thorsten nem értett egyet azzal a -közbeszéd tárgyát képező- kitétellel, hogy a BB10 a BlackBerry számára egy most-vagy-soha-pont lenne, azaz, hogy ez most vagy bejön, vagy vége a cégnek.

Elmondása szerint „létfontosságú volt hullámokat kelteni a telefonokkal”, de a BlackBerry a „közelében sincs semmiféle bukás lehetőségének”. Szilárd a pénzügyi mérlegük, nincs adósságuk, és egy valódi, megbízható termékre támaszkodhatnak, a BlackBerry 10-re, mint platformra. Ezt mondta erről:

„Pénzügyi életképesség vonatkozásában ez az, amikor a fejem szoktam rázni, csodálkozva, miket beszélnek. A cégnek nincsenek adósságai, március végével igencsak jó pénzügyi pozícióról fogok számot adni nyereség szempontjából. Így hát azt gondolom, igen szorgalmas, jó munkát végeztünk, nem csak éppenhogy fenntartva a céget, hanem az egészséges állapotába visszahozva azt.” – mondta Thorsten.

Elmondta: rövid távon igen fontos volt a legújabb készülékek sikere, de a BlackBerry mindvégig arra fókuszált, hogy a BB10-et szélesebb mobil számítástechnikai platformként alapozzák meg.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F