Thorsten Heins célja, hogy a legfontosabb appok a BlackBerry 10-en legyenek

Egyre fokozódik az izgalom a BB10 elindítására várakozva. Thorsten Heins, a RIM vezérigazgatója legutóbb a Reutersnek adott interjút, amelyben már a szederblogon is említett hírek mellett újdonságokat is közreadott:

 

“Országonként és régiónként dolgozunk. A legfontosabb 200-400 alkalmazás lesz elérhető, mivel sok app területhez kötött (nem minden földrajzi régióban használható vagy releváns – a ford.).”

Heins azt mondta, a RIM most a legnépszerűbb alkalmazásokra koncentrál, amelyek a BlackBerry felhasználók igényeihez leginkább illenek, vagyis az appok állandóan kommunikációban lévő, több feladattal zsonglőrködő felhasználóknak szólnak, akiknek fontos feladatokat kell elintézniük.

Arról is említést tesz Heins, amit mi, a szederblog szerkesztői is fontosnak tartunk, vagyis hogy milyen lesz az appok minősége, tartalmassága. Abban egyetérthetünk, hogy az Android és iOS felhasználóinak szánt appok 90%-a teljesen haszontalan, és az App World is hasonló cipőben jár. A RIM-nek fontos, hogy olyan alkalmazásokat szolgáltassanak, amelyekre naponta szükség lehet, és amelyek keresettek a felhasználók körében. Néhány példa erre a WebEx, Box, és Blackboard, de többet nem akart elárulni derék vezérigazgatónk, mivel “szeretne január 30-ig várni, hogy ne lőjön le még több poént.”

A teljes interjú angolul itt olvasható: http://www.reuters.com/article/2012/11/15/us-rim-blackberry-idUSBRE8AD1P520121115

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F