Több vételi ajánlatot is visszautasított a közelmúltban a BlackBerry

JohnChen-AGM

Egy minap napvilágot látott jelentés azt állítja, hogy a BlackBerry jó pár vételi ajánlatot utasított vissza a közelmúltban. Az elmúlt hónapok során közelebbről meg nem nevezett cégek próbálták megszerezni a feltörőben levő Chen-birodalmat. 

A jelentés annak apropóján született, hogy a hét közepén igen konkrét pletykák röppentek fel arról, hogy a Samsung megvásárolni készül a céget, és tárgyalásokat kezdett a BlackBerryvel – amit aztán rövid időn belül mindkét cég hivatalosan is cáfolt.

A The Globe and Mail szerint a BlackBerry igazgatótanácsa, és annak legnagyobb befektetője, a Fairfax Financial Holdings ragaszkodik a mostani CEO, John Chen személyéhez, és annak tervéhez, amely a céges erőfeszítéseket az üzleti ügyfelek kiszolgálására fókuszálja.

A testület ugyanakkor úgy ítéli meg, hogy a közelmúltbeli konkrét vételi ajánlatok (nem a Samsungé, mert az nem is létezik állítólag, hanem a többieké) nem igazán tükrözik a BlackBerry valós, jelenlegi értékét. Példának okáért, a hét közepén felröppent 7,5 milliárdos állítólagos Samsung-ajánlat valahol a BlackBerry jelenlegi kereskedelmi értékének 38 és 60%-a között mozog.
2013-ban a BlackBerry dokumentáltan kapott egy vételi ajánlatot a kínai főhadiszállású Lenovo-tól, ám a kanadai kormány gyorsan és határozottan közbelépett, hogy megállítsa az ajánlat megvalósulását, nemzetbiztonsági okokra hivatkozva.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F