Tudtad-e?

568001085_620

A BlackBerry 10 széria készülékein nem a Corning Incorporated-féle Gorilla Glas üveget, hanem a taiwani gyártású Touch on Lens-t használják, amely egy speciális, edzett üveg + egy kijelzőtechnológia is egyben.

A kijelző a Gorilla üveghez hasonlóan rendkívül karcálló, és a technológiának köszönhetően helytakarékos kialakítású, mivel maga a külső üveg érintésérzékeny. A Touch on Lens feleslegessé teszi egy külön érintőpanel beépítését a külső üveg alá. Így az egész egyszerűbb, vékonyabb,  olcsóbb, és egyes tesztek szerint érzékenyebben, kifinomultabban reagál az érintésekre.

+1 Fun Fact: a BlackBerry Playbooknál kivételesen Gorilla Glas-t használtak.

Bár a kijelzőket rendkívül nehéz -akár szándékosan- megkarcolni, ha mégis megtörténik, akkor az sokba kerülhet. Egy kijelzőcsere mindenképpen ötszámjegyű tétel, ezért hát érdemes féltett kedvencünket jó minőségű kijelzővédő fóliával védeni.

A SzederBoltban minden BB10 készülékre kapható 3-4h keménységű kijelzővédő fólia, amelyek tartósak, tisztíthatók és többször feltehetők. A fóliák nem csak karcok ellen jók, de egy esetleges  leeséskor védik a kijelzőt a pókhálós töréstől is. Ha netán sérül, karcolódik is a fólia, még mindig tizedéből megúszhatjuk a cseréjét a kijelzőcseréhez képest.

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F