Újabb átszervezések a BlackBerrynél

blackberry-logo-700x476

Ismét elbocsátásokat jelentett be a BlackBerry, mivel további erőforrásokra van szüksége a szoftverdivízióihoz. Ez idén már a második létszámleépítési hullám.

Május végén jelentették be az első elbocsátási fázist, amely világszerte érintette a cég hardveres részlegeit, bár akkor úgy határoztak, hogy nem fedik fel a nyilvánosság számára, hogy pontosan milyen mértékű leépítésről lesz szó.

A BlackBerry mint akkor, most is úgy döntött, hogy nem számol be pontos adatokról.

A cég mindazonáltal egy rövid közleményt adott ki a leépítések kapcsán, amely az erőforrások reallokációjával magyarázza azokat:

„Ahogy a BlackBerry fordulatának második fázisába érkezik, továbbra is a hatékonyságra fókuszálunk globálisan, a teljes munkaerőnk tekintetében. Szándékunk az, hogy átcsoportosítsuk erőforrásainkat oly módon, ami a leghatékonyabban segít a növekvő piaci lehetőségeket kiaknázni, miközben a fenntartható profitabilitás felé haladunk az üzlet minden szegmensében. Ennek eredményeképpen bizonyos munkaerők érintettek. Tudjuk, hogy alkalmazottaink keményen dolgoztak a cégért, és hálásak vagyunk elkötelezettségükért és hozzájárulásukért.”

Az említett „bizonyos új növekedési lehetőségek” szoftveres vonatkozásúak. Ezt a legújabb, júniusban közzétett bevételi jelentésekből tudjuk. Akár hajlandóak az emberek elismerni, akár nem, a cég lépésről-lépésre távolodik a hardverektől.

A jelentések szerint az utolsó negyedévben 1,1 millió készüléket adtak el, tehát bár az okostelefon-piac még nincs feladva, de a folytatólagos súlypontáthelyezés a szoftveres irányba bizony jó okot ad rá, hogy egyesek felvonják szemöldöküket, s megkérdezzék: vajon mi lesz ennek a vége?

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F