Újabb elbocsátások várhatók a BlackBerrynél

BlackBerry-logo-635

A BlackBerrynél újabb létszámleépítés van folyamatban világszerte – s e témában a legérintettebb terület úgy látszik, a készülékek üzletága lesz.

A BlackBerry megerősítette a fenti lépést, de nem hozta nyilvánosságra, hogy mindez hány alkalmazottat érint akár globális szinten, akár régiónként. Mindössze az alábbi nyilatkozatot adta a cég a sajtó képviselői részére:

 

„Továbbra is világszerte erősítjük ügyfélkapcsolati csapatainkat és továbbra is a speciális tehetségekre fektetjük a hangsúlyt, példaképpen olyan területek támogatására fókuszálva, mint a szoftverek, vállalatok, biztonság és a dolgok internetje”.

Miután az elbocsátások volumene jelenleg ismeretlen, korai lenne bármiféle nagyobb változást feltételezni e lépés mögött. Amikor egy cég az üzletének bizonyos aspektusaira kezd koncentrálni, elkerülhetetlen, hogy bizonyos területeken leépítések történnek a cégen belül, ugyanakkor más területekre a toborzás és létszámfelvétel a jellemző.

„Kétségkívül személyes szinten tragikus dolog megélni egy elbocsátást. Feltehetően a közeljövőben több konkrétum is kiderül a leépítések kapcsán, mivel hamarosan itt van június 23-a, amikoris a BlackBerry közzéteszi 2016-os fiskális első negyedéve eredményeit.” – írja az n4bb.

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F