Újabb elnevezési zűrzavar: az Oslo lesz a Keian?

n6i25

A BlackBerry kezd úgy járni, mint színészünk, Gózon Gyula, amikor is addig poénkodott a színfalak mögött, hogy aztán élő adásban is valami csúnya hangzott el tőle az „angolok partraszálltak” helyett.

Kezdenek az elnevezésekbe meg a nagy titokzatoskodásba belekeveredni, mint majom a házicérnába.

Ezenközben nincs egy átkozott hivatalos menetrend, csak pletykák vannak. Naponta változik, hogy mi mikor jön ki. Slider ami nem is Slider, hanem Venice. Karácsonyi kijövetel, ami nem is karácsonyi, hanem novemberi. Csúszkás készülék, ami nem is BlackBerry 10 lesz, hanem Androidos. De aztán mégse Androidos. Aztán mégis, de nem csúszkásan, hanem teljes érintővel. Őszintén: személy szerint e sorok íróját már fárasztja „kicsit” a sok ellentmondó bullshit.

Értjük mi a nagy büdös marketing-alapelvet, miszerint mindegy mit beszélsz, csak szövegelj, és legyél hír, de ami sok, az sok. Kezd lenni legalábbis.

A fő baj, hogy nincs egy árva elvarratlan szál, nincs egyenes beszéd, nyílt, szilárd állásfoglalás már kb. semmiben. Ami valahogy totál nem illik a képbe, nem igazán jön össze a Chen-féle következetességgel.

BBRY_Patent_Top
Visa/Victoria: ezeknek is reszeltek…

Bekussolt a cég teljesen, olyan további, fájó témákban is, mint pl a két teljes érintős, de kifordítható fizikai billentyűzetes készüléke (a Visa és a Victoria), amelyek kijövetelét a második negyedévre ígérték (hahó, MacFly, van otthon valaki? A második negyedév már elérkezett…) Nekünk az is „oké” (nem), ha törölték, csak legalább jelentenék be – az alternatívákkal együtt, hogy akkor viszont mit nem töröltek és/vagy mi lesz helyettük.

A legújabb híresztelések szerint (ami szintén röhej kategória, márpedig egy belsős forrás is megerősítette) az egyik Crackberry szerkesztő elhunyt kisfia, Keian Blundell után Keian-nak nevezett BlackBerry Passport végülis nem a Porsche Design Passport lesz, hanem a vérszegény dizájnnal megvert Oslo.

p9983_keyvisual_m-600x600
A hírek szerint (egyelőre) ennek is annyi…

Ez már tényleg a no comment kategória, úgyhogy mára ezzel a füstölgéssel el is búcsúzunk a T. Olvasóközönségtől. Mint mindig, most is várjuk a véleményeket, kommenteket a témában itt és Facebookon is, természetesen.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F