Újabb fotókon a Leap, a.k.a. ‘Rio’

6

Mivel BlackBerry-berkekben a fő jelszó a kiszivárogtatás, mára is jut egy belőlük: most épp a legközelebb eljövendő üdvöske, a Leap mutatta meg magát kendőzetlenül, ezúttal az n4bb blogon.

A hivatalos kiadás közeledtével nem maradhat többé rejtve a közép-, vagy inkább -ha ez áll közelebb az ízlésünkhöz- alsó kategóriásnak pozicionálható teljes érintős készülék.

A telefon tavaly óta különféle formákat öltve már többször megmutatkozott egy-egy új fotón. Most újabb képek láttak napvilágot róla, amelyeken jól megfigyelhetők a részletek, egyúttal kiszivárgott némi specifikáció is.

Ahogy a minap már némiképp kritikus hangnemben említettünk, semmi forradalmi, átütő erőt vagy legalább valami meggyőző újdonságot nem érzékeltünk a specifikációkat áttekintve, sőt, szomorúan konstatáljuk, hogy ez a készülék így ahogy van, pusztán önmagában csak attól, hogy más a dizájnja, még újfent nem lesz Z10-utód (még ha az is lesz hivatalosan), akárcsak a Z3, ami szintén nem lett az.

A design egyébként a Z3-ra erősen emlékeztető, ám a beharangozott specifikációk kissé eltérnek attól. Lássuk, miben igen és miben nem:

 • 295 PPI-s  5 collos, 1280 x 720 pixel felbontású display
 • 2 megapixeles előlapi, 8 megapixeles hátlapi kamera,
 • 2800 mAh-ás akkumulátor (nem eltávolítható)
 • MSM 8960 kétmagos 1.5 GHz processzor
 • 2 GB RAM, 16 GB flash memória + Micro SD bővítési lehetőség
 • öt sávos LTE + 4G hotspot funkció
 • wifi:  2.4 GHz 802.11 b/g/n
 • Bluetooth 4.0 / DLNA / Miracast
 • Kettős mikrofon
 • Kihangosító
 • 9,5 mm-es vastagság

BlackBerry Leap 'Rio' gets caught in new photos

BlackBerry Leap 'Rio' gets caught in new photos

BlackBerry Leap 'Rio' gets caught in new photos

BlackBerry Leap 'Rio' gets caught in new photos

 

A várakozások szerint a készülék a 200 dollár alatti kategóriába fog megérkezni, és bizonyos jelentések szerint ez kisebb szállítmányok formájában Indiában már meg is kezdődött.

A hivatalos kiadást valamikor április és május közé időzítették, a pontosabb bejelentést a Mobile World Congress-en fogják megtenni, ami március elején kerül megrendezésre.

Nem tudjuk, de azért lassanként ébredni kellene a BlackBerrynek, ha akar valamit a készülékpiacon, mert ez a hozzáállás se nem bold, se nem wide, hanem eléggé karcsú.

2013 januárban jelent meg a Z10, és azóta semmi érdemi utód. Ha esetleg egy jó fél év-év múlva kijönnek eggyel, az meg megintcsak olyan lesz árban -és vélhetően specifikációban is-, hogy akkor már érdemesebb lesz egy erős, kiforrott és nyilvánvalóan mára olcsóbb Z30-at venni.

Akkor már ne is beszéljünk a második negyedévre (ami áprilisban kezdődik, most pedig hamarosan márciust írunk) beharangozott különleges, kifordítható billentyűzettel bíró ‘Visa‘ és ‘Victoria‘ készülékekről, amelyeknek továbbra sincs se híre, se hamva.

Összességében nagy a „kuss”, de ne legyünk telhetetlenek. Ez van… Visszatérve a Rio-ra/Leapre, a kinézete vélhetően már nem sokat fog változni a végső kiadás előtt, de azt ne feledjük, hogy az egyéb specifikációk még bőven változhatnak (és talán változnak is, remélhetően pozitív irányba).

Várjuk a véleményeket!

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F