Újabb hírek a Venice-ről

blackberry-venice-android

A BlackBerry eljövendő csúszkás üdvöskéjéről kevés hivatalos hír áll rendelkezésre, viszonylag közeli megjelenése ellenére. Talán most megtört a jég (ebben a melegben nem csoda).

Mint mindig a BlackBerry készülékek esetében, így most is főképp pletykákra, kiszivárogtatásokra vagyunk kénytelenek hagyatkozni. Ha minden igaz, akkor ez esetben egyenesen a cégtől jött jó pár információ, s kép is, tehát nem lelkes rajongók fantáziái az alábbiak.

A Venice kódnéven is ismert slider készülék legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a kiszivárgott számítógépes rendereken egyértelműen Android futott rajta.

A most napvilágra került fotókon hasonló a helyzet, s ez megerősíteni látszik a korábbi, Android op. rendszerről szóló szóbeszédet, amely két mobilszolgáltató (az AT&T és a T-Mobile) kapcsán is szárnyra kapott. Ezúttal azonban az BlackBerrytől származó képekről van szó.

Az első fotó azt illusztrálja, hogy nézne ki a BlackBerry Hub Android környezetben futtatva. A BlackBerry már a márciusi Mobile World Congressen bemutatta többplatformos stratégiáját a BlackBerry Experience Suite-tal, abba rövid bepillantást nyújtva. Ez a kép mindenképpen illeszkedik a korábbi bejelentés koncepciójához.

BlackBerry-Hub-Android

A következő fotókon a kamera-rész látható, amelynek több érdekessége is van. Először is, már a korábbi pletykák is arról szóltak, hogy a Venice 18 megapixeles OIS (optikai képstabilizátorral ellátott) kamerát fog kapni. Az alábbi, Evan Blass által közzétett fotó mindenképpen ezt látszik alátámasztani.

blackberry-slider-camera

A képen egyértelműen látható a szép számú lencsetag, valamint a kamera köré elhelyezett OIS felirat.

De még nincs vége! A CrackBerry közzétett egy másik fotót, amelyen kissé eltérő a felirat a kamera körül:

BlackBerry-Venice-Camera

„PHASE D…” olvasható az alsó íven, ami teljesen egyértelműen Phase Detection lesz, ami nem más, mint az iPhone 6-ban és a Samsung Galaxy S5-ben is megtalálható autofókusz technológia, amely precíz és gyorsabb fókuszálást eredményez a korábbiaknál. Tekintve, hogy az Evan Blass-féle képen „Fast Focus” felirat szerepel, ez sem mond ellent a dolognak, csak arra mutat, hogy még nem dőlt el, a végleges, üzletekbe kerülő modelleken hogy fog szerepelni eme technológia.

További érdekesség, hogy -szintén Evan jóvoltából- nyilvánosságra került egy háttérkép-csomag, ami megerősíti az 1440×2560-as Quad-HD kijelzőfelbontást. Különös módon azonban ez utóbbi tweetek eltűntek Blass hírfolyamából…

A következő kép, amit a Crackberry tett közzé, csak még tovább erősíti az Android oprendszerről szóló pletykákat. Mindnyájan tudjuk, hogy a BlackBerry 10 nem támogatja a Google Chromecast-ot, natív módon legalábbis.

Ez a kép, bár igen sematikusan, de arra utal, hogy a BlackBerry Venice rendelkezni fog Chromecast hozzáféréssel:

BlackBerry-Venice-Chromecast

S végezetül örömmel jelenthetjük, hogy újabb valódi fotónk is van már a Venice-ről, amelyet -úgy tűnik- nehezebbnek bizonyul lefényképezni, mint egy ufót.

Minősége ennek megfelelően hagy némi kívánnivalót maga után. Amit láthatunk, az viszont arra jó, hogy megerősíthetjük: a készülék tényleg igencsak hasonlít a számítógéppel készült rendereken láthatóra.

BlackBerry-Venice-Slider-CAM-Crop-emboss

E fotóval együtt semmi további infó nem szivárgott ki, sem az OS-ről, sem a műszaki paraméterekről. Ennyit tehát mára – a többit, ha előbb nem, november környékén meglátjuk.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F