Újabb platformokra érkezik a BBM – asztali gépekre is

BBM desktop

Elhozhatja végre a BlackBerry a tervek szerint a BBM-et az asztali számítógépekre az elkövetkezendő hónapokban – a Windows telefonokra és a Nokia X platformjára pedig úgyszintén hamarosan megérkezik – állítja a Reuters.

Ez a lépés lehetővé fogja tenni, hogy nagyvállalati alkalmazottak és kormányzati ügynökségek képviselői hatékonyan kommunikálhassanak platformok közt is, egyszerűen az asztali gépüket használva.

A BBM komoly részesedést követel magának a márkák és az üzlet világában megjelenésének első hetében- ahogy John Chen BlackBerry CEO fogalmazott. A BBM  80 millió aktív felhasználót vonzott már az első héten, ahogy megjelent Android és iOS készülékekre.  A BBM csatornák (channels) ugyancsak erőteljes fejlődést mutat. 4 hónappal ezelőtt 200 ezer BBM csatorna létezett, mára ez a szám megduplázódott. Mindezek ellenére a BBM még mindig mögötte áll néhány ismertebb többplatformos azonnali üzenetküldőnek, mint pl. a LINE, a WhatsApp, a WeChat és a Skype. Ezek mindegyikének több mint 300 millió aktív felhasználója van.

Ti milyen azonnali üzenetküldő platformot használtok BlackBerryteken? Vibert? Gtalkot? Skype-ot? Facebook chat-et? Vagy többplatformos klienst, mint pl. az IM+?

Várjuk a hozzászólásokat itt a blogon, vagy Facebook oldalunkon!

Fotó: Distinct Connections

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F