Újabb izgalmas részletek a Priv-ről

Priv-Angle-Edit-Final

A legújabb hírek nem erősítették meg konkrétan a Priv novemberi megjelenését, azonban megerősítést nyert az az információ, hogy “e naptári év végén” fog kijönni a csúszkás zászlóshajó.

Annál különösebb, hogy így, az év vége vészes közeledte ellenére még mindig nem lehetett biztosat tudni a készülék bizonyos specifikációiról.

A számos kiszivárogtatás közül az egyik, ami megragadta az emberek figyelmét, egy biztonsági program, a BlackBerry Safeguard. A korábbi feltételezések szerint ez a program különféle, BlackBerry által implementált, de Androidra is szóló biztonsági opciók központi gyűjtőhelye lenne, amelyek kapcsolgatásával fokozni lehet az eszköz biztonságát. A legújabban kiszivárgott képek megerősítik ezt a feltételezést.

blackberry-priv11

A fotókon az is látható, hogy a végfelhasználók nemcsak beállíthatnak biztonsági opciókat, de az alkalmazás eleve fel is méri az adott beállítások alapján, hogy készülékünk mennyire minősül biztonságosnak – BlackBerry szemmel. Ezt vizuálisan egy skálán meg is jeleníti nekünk.  S a júzer ennek fényében hozhat döntést, hogy mit hogyan állít (pl. képernyőzár, fejlesztői opciók, idegen forrásokból való telepítés engedélyezése, adatok titkosítása, stb-stb.)

Egyesek gyanúja erős mindazonáltal, hogy ez az alkalmazás nem teljesen új, hanem inkább egy már létező, sajátmárkássá tett, némiképp testre szabott Trend Micro vagy Lookout-hoz hasonló megoldás.

4K videó és 64 btes támogatás

Az n4bb által kiszivárogtatott képek megerősítik, hogy a készülék 4K-s videófelvétel készítésére alkalmas (amit a Qualcomm Snapdragon 808 lapkakészlet egyébként alapból támogat).

blackberry-priv21

Ugyancsak jól kivehető, hogy az Android rendszer teljesítménye szempontjából korántsem közömbös 64 bites támogatás is része lesz a rendszernek.

blackberry-priv41

 

 

Üvegszálas hátlap, kamera és kijelző

Az utolsó két képen a korábban más készülékekről (pl. Z30) ismerős, jó minőségű, jó fogású, könnyű, praktikus és esztétikus üvegszál szövet hátlapot, a komolynak ígérkező kamerát, no meg a Galaxy S6-hoz hasonlatos Edge Screen-t vehetjük alaposabban szemügyre.

IMG_20151004_154632_0

blackberry-priv31_0

 

Végezetül pedig egy videót is láthatunk itt egy Priv “evaluation unit”-ról, tehát egy prototípusról. A készülék gyönyörű, de hatalmas (ránézésre összecsukva is simán nagyobb, mint egy Samsung Galaxy Note 4). Láthatjuk a dupla koppintással való ébresztés lehetőségét, a felhasználói felület további sajátosságait, s azt, hogy rendkívül gördülékenyen, akadásmentesen működik már a prototípus is. Láthatjuk, s hallhatjuk, hogy a slide mechanika meglehetősen “patentul” működik: úgy tűnik, igen jól összerakott készülék lesz a Priv. Megfigyelhetjük a BlackBerry Passporthoz hasonlóan érintésérzékeny fizikai qwertyt is működés közben, s még pár további dolgot:

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F