Újabb Skype-hírek (BB10)

IMG_00000007

A BlackBerry felhasználók jó ideje nagyon várják már  a Skype megjelenését eszközükre.
Mindeddig hiábavaló volt a várakozás, de ez végre megváltozott e héten: a Skype megjelent Q10-re a BlackBerry World-ön! Sajnos 10.1-es OS-t igényel, amely operációs rendszer frissítés a Z10-re hivatalosan még nem jelent meg, azonban a BlackBerry erről azt az ígéretet tette, hogy „az elkövetkezendő hetekben elérhető lesz.”

Érdekes, hogy a Skype, amely a Microsoft tulajdonába került, az új Skype BlackBerry 10 kliens megjelenését közzétette ma a blogján, viszont egyértelműen preview release-nek (bemutató verziónak) és nem véglegesnek nevezik azt. Egész konkrétan ezt mondják:

Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy ez a kiadás továbbra is bemutató státuszban van, ami azt jelenti, hogy a felhasználói élmény még nem a végleges állapotot mutatja.  Azonban bizonyosak vagyunk abban, hogy jó benyomást fog kelteni mindenkiben – az alkalmazás már ebben az állapotában is minden Skype funkciót felajánl, amelyet csak a BlackBerry 10 felhasználók (el)vártak.

Ugyancsak szóbahozták, hogy hogyan működtek együtt a BlackBerryvel hogy az Androidos változatukat optimalizálják BB10-re. Konkrétan kijelentették, hogy:

Szorosan együttműködve dolgoztunk a BlackBerryvel a Skype for Android alkalmazáson annak érdekében, hogy a BlackBerry 10 platformon is mindenki élvezhesse a Skype lenyűgöző funkcióit. Amint elkezditek használni az alkalmazást, észrevehető, hogy úgy optimalizáltuk a Skype felhasználói felületet, hogy az nagyszerűen mutasson a BlackBerry Q10 kijelzőjén. Ugyancsak megkönnyítettük a barátokkal, családtagokkal való kapcsolatfelvételt. Példának okáért, amint bejelentkeztek Skype-on a telefonotokon, a Skype kontaktjaitok automatikusan hozzáadódnak a telefonkönyv kontaktjaihoz. Ez azt jelenti, hogy láthatjátok a Skype ismerőseiteket és a profiljuk részleteit, és csevegést kezdeményezhettek egy kontaktotokkal közvetlenül a telefonkönyvből – ami segít kapcsolatban maradni azokkal, akik igazán fontosan számotokra. Mi több, minden Skype értesítés – beleértve a bejövő csevegőüzenetet, kontaktmeghívást, és minden ilyesmit – automatikusan láthatóvá válik a BlackBerry Hub-ban is.

A Skype app április 26-tól elérhető a BlackBerry Q10 felhasználóknak, tehát már letölthetitek Q10-re a BlackBerry World-ből. A közeljövőben pedig, mint mondottuk, Z10-re is elérhető lesz, méghozzá hamarosan.

Amint a BlackBerry és a szolgáltatók elérhetővé teszik az OS 10.1-et Z10 alá, a BlackBerry Z10 tulajdonosok is élvezhetik majd a Skype minden előnyét.

Remélhetőleg a jelenleginél optimalizáltabb lesz a végső verzió, azaz, például nagyon jó volna, hogy ha SkypeOut hívásokat lehetne kezdeményezni a telefonkönyvből. Mivel a dolog kézenfekvő, minden bizonnyal nem marad el ez a funkció sem.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F