Védőangyal a BB10-nek

A Te gyomrod is összerándult az androidos telepítésekkor megjelenő felhívástól, hogy ártalmas lehet a feltelepítendő applikáció?

Jó hír: már nem a saját felelősséged lesz a biztonságos telepítés!

Még februárban jelentette be a BlackBerry, hogy a Trend Micro-val dolgozva saját alkalmazásanalizáló programot készítenek a BlackBerry World-be kerülő alkalmazásokhoz. Ennek a projektnek az eredménye a BlackBerry Guardian. Ma a New York-i BlackBerry Biztonsági Csúcstalálkozón a cég bejelentette, hogy a BlackBerry OS 10.3-mal hivatalosan megjelenő program már azon Android appokra is kiterjed, melyek az Amazon Appstore-ból vagy más külső forrásból származnak.

A BlackBerry Guardian csak egy része a többszintű biztonsági stratégiának. A BlackBerry 10-et a kezdetektől fogva a biztonságra tervezték a QNX mikrokernel magnak köszönhetően. Kivételes sandboxing képessége miatt minden applikáció külön működik, az azokhoz kapcsolódó adatok külön kerülnek tárolásra, függetlenül egymástól és a fő rendszerfunkcióktól is.

Ha egy gyanús alkalmazást talál a program, a felhasználó folytathatja, vagy abbahagyhatja a telepítést. Ingyenesen lesz elérhető ez a szolgáltatás a BlackBerry Passporton, a BlackBerry Classic-on, és a jövendőbeli BB10-es készülékeken. A jelenlegi BlackBerry 10-es készülékek felhasználói a következő szoftverfrissítés után találkozhatnak a Guardian-nel.

Ha BlackBerry 10-es készülékkel rendelkezel, BlackBerryre írt appok telepítésekor már működik Nálad a Guardian a telefonodon. A BlackBerry Passporton a BlackBerry Guardian viszont automatikusan minden feltelepítésre kerülő Android appot is megvizsgál majd.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F