Végleg leállnak a Z10 és a Q10 gyártásával

Z20

Az újonnan érkező BlackBerry Passport, a Classic és a Z20 -szerencsére vészes sebességgel közeledő- kiadása (nem beszélve a Z3 Jakartáról) egyidejűleg két másik készülék életciklusának végét is jelenti – ahogy már az lenni szokott.

A minap szivárgott ki a hír, hogy leállnak a legkorábban kiadott, első BlackBerry 10 készülék, a Z10, majd az azt követő full qwertys 9900 Bold-utód, a Q10 gyártásával.

A Z10 így több mint másfél éven át, míg a Q10 is több, mint egy éven keresztül volt gyártásban. Nem írjuk, hogy a piacon, mert nyilván bőséggel akadnak még egy darabig elfekvő készletek e két remek, kifutó modellből.

A lépés a fenti készülékek új, sőt használtpiaci árára is jótékony hatással lehet. Ez némi elégtétel lehet majd azoknak, akik pl. elborzadtak annakidején a Z10 sokak szerint eltúlzott (bár utána hamar csökkenő) induló árától – persze feltéve, ha ennyi idő távlatából még mindig vágynának egy ilyen készülékre (amelynek egyébként nincs még ma sem túlságosan sok szégyellnivalója, sőt, a fenti események jó eséllyel a legrosszabból a legjobb ár/érték arányú készülékek közé emelhetik, amellyel csak napjaink ifjú kínai androidos csodatitánjai, mint az Oppo, Meizu, iNew és hasonlók kelhetnek versenyre).

Tehát aki már régóta kacérkodik egy Z10 vagy egy Q10 beszerzésének gondolatával, annak számára nem is adódhatna jobb és kedvezőbb alkalom, mint éppen itt és most! :)

Forrás: BBE

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F