Végre hivatalos frissítést adott ki a BlackBerry az Android Playerre a piactéren

IMG_00000401

A hírek szerint legalábbis kijött a címben említett frissítés, bár nálam még konkrétan nem jelent meg a BlackBerry World-ben.

A hivatalos update azokat a futtatási problémákat hivatott orvosolni, amelyek a  10.1-ről 10.2-re való frissítést követően jelentkeztek, nevezetesen bizonyos Android programok nem működtek többé.

Mivel ez magának az OS-nek egy ún. inkrementális (növekményes) frissítése, egyesek szerint jó jel is lehet. Fontos szemlélet-, vagy akár stratégiaváltást vetíthet előre, mivel ezzel a frissítéssel a BlackBerry megkerüli az egyes szolgáltatók más esetben külön-külön kivárandó jóváhagyási és kibocsátási processzeit, és egyből a piactérről teszi letölthetővé a frissítést. Hasonló stratégiát követ a Google is már egy ideje, azzal, hogy fenntartja magának a jogot és lehetőséget az (akár régebbi) Android operációs rendszerek bizonyos részeinek a szolgáltatóktól független frissítésére.

A legújabb -magas szintről kiszivárgott- pletykák és bizonyos fórumok szerint ugyanis a BlackBerry azt fontolgatja, hogy egyszerűbbé teszik az Android appok futtatását, elérését BlackBerry 10-en. Hogy ezt hogy kívánják elérni, azzal kapcsolatban ellentmondó hírek vannak. Ezek egészen odáig terjednek, hogy a Google Play-t direktben, hivatalosan elérhetővé tennék  BlackBerry 10-re, hogy abból közvetlenül, hivatalosan, trükközés nélkül lehessen telepíteni az Android alkalmazásokat a BlackBerrykre, a manapság használatos sideload nélkül!

A spekulációk arról is szólnak, hogy ez lehet az egyik oka, hogy miért nem sietnek a 10.2.1 hivatalos kiadásával, sőt, még újabb kiszivárgott változat sincs belőle meglepően hosszú ideje. Nem kizárt, hogy a BlackBerry leveszi a Google Services-t az Android Playerjének feketelistájáról, ugyanis ez az, ami bizonyos alkalmazásokat inkompatibilissé tesz…

Mindenesetre kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F