Vérnyomásmérés BlackBerryn

bp-monitor

Se szeri, se száma a különböző ingyenes és fizetős pulzusszámláló programoknak, amelyek közt válogathat az „egészségtudatos” júzer mind BlackBerryn, mind pedig Android platformon.

A BP Monitor azonban kicsit más, ha úgy tetszik, több. Az ügyes alkalmazás nem kevesebbet ígér, mint hogy segítségével (elvileg) megmérhetjük és naplózhatjuk vérnyomásunk alakulását is.

Egy natív BlackBerry alkalmazásról van szó, amely nem kizárólag a fenti funkciót kínálja, a vérnyomáson kívül nyomon követhetjük, illetve rögzíthetjük pulzusunkat, súlyunkat, testmagasságunkat (még ha utóbbi annyira nem is gyakran változik), testtömegindexünket, idő/dátum szerint, és megjegyzéseket is fűzhetünk a rögzített adatokhoz.

Így kényelmesen és szemléletesen bemutathatjuk pl. háziorvosunknak a fenti adatok alakulását hosszabb távon, amit ő hozzáértőként ki tud értékelni.

További előnye az ügyes kis programnak, hogy naplózott adatainkat elmenthetjük egy CSV fájlban, így megőrizhetjük, vagy kinyomtathatjuk azt későbbi referenciaként.

A program sajnos nem ingyenes, és a vérnyomás-funkció pontosságát illetően nyilván felmerülhetnek kételyek, de az egyéb funkciók miatt önmagában is érdemes lehet beszereznünk a BlackBerry World-ből, ahol mindössze 1,79 EUR-ért elérhető.

Letöltés: BP Monitor

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F