Virtuális látogatás a BlackBerrynél

bberry

A világhálón számos ismert hely, épület környéke bejárható különféle virtuális túrák keretében. Na persze a BlackBerrytől nem várható el, hogy körbevezessen bennünket nem feltétlenül publikus helyeken – nem is teszi, ám azt nem tiltja senki, hogy önhatalmúlag kukucskáljunk egy kicsit a jó öreg Google Maps segítségével.

Bár a kanadai nemzetgazdaság szempontjából nyilván nem elhanyagolható cégről van szó, amely stratégiailag kiemelkedő fontosságú, ennek ellenére nyugodtan megtekinthetjük a főhadiszállást madártávlatból – a cég szemlátomást nem kérte (legalábbis idáig) a Google-t, hogy homályosítson el bizonyos részleteket az esetleg kényesebb helyeken.

Nincs hát más dolgunk, mint beírni böngészőnkbe a jól ismert maps.google.com címet, majd ezen belül rákeresni a “BlackBerry headquarters” kifejezésre, s máris megcsodálhatjuk felülnézetben az impozáns épületkomplexumot. Két találatot is kapunk egyébként, az egyik az 1984-ben alapított cégre még Research In Motion-ként (aka RIM) hivatkozik, de ez ne zavarjon meg senkit.

A fő irodaház címe:
2200 University Ave. E Waterloo, Ontario

A kanadai gyártelepé pedig:
4000 Innovation Drive, Ontario

A könnyebbség kedvéért elég ide, valamint ide kattintani, s már meg is jelenik, amit kerestünk. Előbbi esetben a Corporate Head Office, vagyis a cég fő irodaháza, utóbbinál a (szintén kanadai) gyártelep jelenik meg. Gyártelepből természetesen világszerte több is van, ezekre kedvünkre rákereshetünk, s országonként megtekinthetjük őket. A magyarországit sajnos már nem…

A kanadai gyártelep szomszédságában pl. olyanokat találatunk, mint a Cisco Systems, szóval nem kispályás a környék.

A BlackBerrynek világszerte (2014 szeptemberi adat) 7000 alkalmazottja van. Sajnos a weboldalukon található statisztikák nem térnek ki arra, hogy ebből mennyien dolgoznak a kanadai főhadiszálláson.

Kellemes nézelődést kívánunk!

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F