Virtuálisan kipróbálható volt a Priv – egy ideig

377360d1445767396t-priv-simulator-capture

Néhány órán keresztül elérhető volt a kanadai Telus szolgáltató honlapján egy teljes Priv emulátor, amelynek segítségével virtuálisan kipróbálhatták a készüléket a türelmetlen érdeklődők.

Lapzártáig a szimulátort nem javították meg (vagy direkt letiltották a megnövekedett forgalom miatt).

Pár érdekes dolog a témával foglalkozó fórum hozzászólásaiból azért kiderült, mint például:

0. Nem csak esztétikai szereppel bír a lehajló display, hanem funkciókkal is ellátták, az Edge kijelzős Samsungokhoz hasonlóan: töltés közben például az “edge képernyőn” (a kijező lekanyarodó széle) vertikális vizuális folyamatjelző csík mutatja a töltöttség állapotát, a hossza arányos a százalék-értékkel.

1. Van sweep to wake funkció, ami a BB10-hez hasonló.

2. Az alkalmazásokból “rendesen” ki lehet lépni, a kis X-re bökve, a hagyományos Android eljárástól eltérően (bár Android alatt ez elvileg pont hogy szükségtelen, de az már más kérdés).

3. A közelmúltban használt alkalmazások (recent apps) listáját felhozva, egy adott alkalmazás ablakának nagysága arányos azzal, hogy mennyire sokat volt használva.

4. A BlackBerry bevezetett egy érdekes, Android alatt eddig nem ismert kategóriát, a pop-up widgeteket: az így beállított widget felugró ablakként jelenik meg/viselkedik.

5. A Productivity Edge egy másik, gesztusvezérelt lehetőség, amelyet alkalmazásokba való gyors betekintéshez használhatunk.

Ezen kívül persze sok más lehetőséget is kipróbálhatunk a Priv szimulátoron – persze csak majd ha újból működni fog.

A kiadás előtti utolsó napokban a csapból is a Priv folyik – s nemcsak BlackBerrys berkekben. Populárisnak számító operációs rendszere miatt ezúttal jóval nagyobb nyilvánosság előtt, mint a korábbi, BlackBerry 10 meghajtású BB-k bármelyike. A natív Android-fanok egy része is tisztelettel és elismeréssel vegyes várakozással tekint az elitnek számító, a biztonság, minőség és a fizikai billentyűzet őshonából érkező, számukra kissé különc, egzotikus készülékre.

Ha ez volt a cél, Chen elérte: a Priv minden korábbi BlackBerrynél jóval inkább beszédtéma a nagyvilágban. Azt persze lehet vitatni, hogy ez önmagában mennyit jelent, vagy ér-e valamit, hiszen a fecsegők még nem feltétlenül vevők. A kereslet még a jövő zenéje, s pl. nem feltétlenül volt szerencsés a kezdőár egekbe srófolásával mindent egy lapra feltenni.

A lényeg viszont, s mai hírünk lényegére ezzel visszakanyarodunk: emulátorral vagy anélkül a Priv kiadásának dátuma most már napokban mérhető –  a többit pedig utána meglátjuk…

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F