Visszatér a BlackBerry a fizikai funkciógombokhoz és a trackpadhez?

Trackpad

A BlackBerry a 10-es sorozat megjelenésekor szépen félretette egy csomó régi BlackBerry-felhasználó igényét a jól megszokott használati mód, a fizikai funkciógombok száműzésével.
Az új, egykezes, gesztusvezérelt filozófia kifinomult és valóban hatékony, mégis sok régi Berrysnek hiányzott a jó öreg trackpad precizitása és hatékonysága.

Most azonban -legalábbis a Globe and Mail-ben napvilágot látott pletykák szerint- újra van remény, mert visszatérhet a BlackBerry a fizikai kezelőgombokhoz a trackpad és a navigációs gombok  újjáélesztésével.

A BlackBerry hivatalosan nem kívánta megerősíteni a szóbeszédet, ám maga John Chen egy, a közelmúltban elhangzott interjú során egy konkrétan erre utaló megjegyzést is tett, amikor azt fejtegette, hogy a piacnak meg szerették volna mutatni, mi az, amiben a BB 10-es eszközök alapvetően és előnyükre térnek el a többi okostelefontól, és hogy meggyőződésük volt, hogy a piac imádni fogja, amivel előrukkolnak.

Bölcs elgondolás (bár talán kissé kései), hogy jobban kívánnak építeni az előd készülékek sajátos előnyei miatt a BlacBerryt kedvelő széles közönségre… meglátjuk, mit hoz a jövő e téren.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F